Vlasinska somovijada: Leskovčani upecali soma od 42 kilograma (FOTO)

Prvo mesto na ovogodišnjoj Vlasinskoj somovijadi, koja je održana proteklog vikenda na Vlasinskom jezeru, osvojila je ekipa u sastavu Igor Arsić, Vladica Arsić i Srboljub Tošić iz Leskovca, koji su ulovili dva soma težine 27,5 i 42 kilograma.

Drugo mesto je osvojila ekipa iz Žitorađe, opština Surdulica, u sastavu Branko Đošić, Nenad Kostić i Marko Ivanović, sa ukupno ulovljena dva soma težine 13 i 11,5 kilograma.

Treće mesto je osvojila ekipa iz Surdulice u sastavu Časlav Marinković, Veljko Marinković i Radmilo Stojanović, sa ulovljena dva soma težine 11 i 12 kilograma.

I ove godine najmlađim učesnicima Somovijade dodeljene su diplome i to Mihajlu Dragutinoviću, Nataliji Stanković, Nataliji Cakić i Filipu Nikoliću.

Na ovogodišnjoj manifestaciji ulovljeno je ukupno 10 somova težine 134,5 kilograma.

- S obzirom na to da je “Vlasinska somovijada“ manifestacija koja svojim sadržajima doprinosi smanjenju broja somova u jezeru, Turističke organizacije opštine Surdulica, korisnik ribarskog područja PIO Vlasina i dalje će podržavati održavanje ove manifestacije svake godine - saopštili su organizatori.

Vlasinska somovijada, koju organizuje Klub sportskih ribolovaca "Vlasinsko jezero-pastrmka“, uz svesrdnu pomoć Turističke organizacije opštine Surdulica, okupila je ove godine 24 ekipe.

Ovogodišnju manifestaciju donacijom su podržali ZOKI – Vranje i restoran "Narcis".

Najnovije vesti