Vlada budžetira 100 miliona za završetak pozorišta do oktobra 2019.

Već sam više puta ponovila da je, nakon otvaranja Muzeja savremene umetnosti nakon deset godina i Narodnog muzeja u Beogradu koji nije radio petnaest godina, prirotet ove Vlade završetak rekonstrukcije vranjskog Pozorišta Bora Stanković, izjavila je premijerka Ana Brnabić prilikom boravka u Vranju.

- Zamolila sam da iskoristimo ovaj boravak u vašem gradu i godišnjicu BAT-a da sa gradskim rukovodstvom odemo u sedište lokalne samouprave i održimo sastanak u vezi sa rekonstrukcijom pozorišta.

Koliko je meni poznato, potrebno je još oko 100 miliona dinara, videćemo da to mi budžetiramo i predvidimo u republičkom budžetu.

Rekonstrukcija mora da se završi u 2019. godini u upravo sam zato insistirala da zajedničkom sastanku sa gradonačelnikom Vranja prisustvuju i predstavnici izvođača radova i nadzornog organa - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da se nada da će ti dogovori uroditi plodom i da će pozorište do septembra, oktobra sledeće godine biti kompletno završeno.

- I ne samo to, imam informaciju da još uvek ne radi Narodni muzej i Muzej kuća Bore Stankovića, na kojima je rađena rekonstrukcija sredstvima iz republičkog budžeta, i to su takođe dve teme za zajednički sastanak sa vrhom lokalne samouprave - rekla je premijerka prilikom boravka u Vranju.

Nakon što je pozorište izgorelo u požaru u julu 2012. godine, pre tri i po godine krenula je rekonstrukcija zgrade.

Završena je prva faza, nakon toga desio se problem sa "oplatolom", kada su betonski zodovi kontaminirani korišćenjem zagađenog ulja za izlivanje betonskih zidova, ali je Institut Vinča taj problem u međuvremenu sanirao.

U aprilu 2018. počela je druga faza radova, koja obuhvata sve preostale građevinske i građevinsko zanatske radove, elektro i mašinske instalacije.

Najnovije vesti