VJT: Devojci iz Predejana preti zatvorska kazna od dve do dvanaest godina

A.S. iz Predejana, kojoj se stavlja na teret navodno izvršenje krivičnog dela "teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja", zbog stradanja dve drugarice prilikom sletanja njenog automoba u Južnu Moravu, "u prisustvu svog branioca u četvrtak nije priznala delo i izjasnila se da nije kriva", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju.

Postupajući zemenik tužioca, dodaje se, sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Vranju predložio je određivanje pritvora devojci do 30 dana.

"Očekuje se odluka sudije za prethodni postupak", navode iz VJT.

A.S. je pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju saslušana u četvrtak, nakon što joj je dan ranije određeno policijsko zadržavanje do 48 sati po napuštanju bolnice gde se posle udesa nalazila na višednevnom lečenju.

Podsećanja radi, osumnjičenoj A.S. stavlja se na teret da je 29. januara, kako tvrde iz VJT, navodno "umišljajno učinila krivično delo, jer je upravljala vozilom sa probnom vozačkom dozvolom u vremenu kada istom nije smela da upravlja, pod uticajem alkohola", kao i da je, navodno, "upravljala vozilom neprilagođenom brzinom osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama".

"Imajući u vidu da je nastupila smrt dve osobe, dok je jedna osoba lakše povređena , osumnjičenoj A.S. za ovo krivično delo preti kazna zatvora od 2 do 12 godina", navode u pisanom saopštenju iz VJT.

Poslednja vest: Određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju prema osumnjičenoj A.S. odredio je rešenjem pritvor u trajanju do 30 dana, saopšteno je u četvrtak kasno popodne iz tog suda.

"Pritvor je određen iz razloga za određivanje pritvora propisanih članom 211, stav 1, tačke 2. i 4. ZKP, a zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297, stav 2, u vezi sa članom 289 stav 1 Krivičnog zakonika", navode iz suda.

Najnovije vesti