Viši sud: Produžen pritvor osumnjičenoj za pokušaj ubistva

Iz Višeg suda u Vranju u utorak je saopšteno da je rešenjem sudije za prethodni postupak tog suda od 21. septembra "ostaje na snazi rešenje od 4. juna o određivanju pritvora prema osumnjičenoj ženskoj osobi iz Ćurkovice, opština Surdulica, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju (iz člana 113, u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika.

Rešenje ostaje na snazi iz pritvorskih razloga predviđenih članom 211, stav 1, tačka1 Zakonika o krivičnom postupku . navode iz suda.

Taj član Zakona predviđa da se "pritvor može odrediti protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je učinilo krivično delo ako, između ostalog i prema stavu 1 ovog člana "se krije ili se ne može utvrditi njegova istovetnost ili u svojstvu optuženog očigledno izbegava da dođe na glavni pretres ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva".

Podsećanja radi, ženskoj osobi (34), iz surduličkog sela Ćurkovica, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici odredio je u junu pritvor do 30 dana, zbog osnovane sumnje da je nanela teške telesne povrede nožem jednom maturantu iz Donje Ljubate.

Pritvor je određen zbog realne opasnosti uticanja na svedoke sa kojima će predstavnici pravosuđa tek razgovarati.

Bezazlena prepirka umalo se nije završila kobno kada je mladića, navodno, "skakavcem" izbola 34-godišnja žena koja je, nezvanično, branila svog brata na koga je izbodeni mladić nasrnuo.

Zbog obilnog krvarenja, intervenisala je hitna pomoć, a nakon intervencije u surduličkom Domu zdravlja ranjeni mladić je prebačen u niški Klinički centar.

Pritvor je novim rešenjem određen u trajanju do 30 dana.

PRITVOR U JOŠ DVA SLUČAJA

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 23. septembra ove godine "određen je pritvor prema državljaninu Francuske Y.M.M. iz Avdin Courta, iz istih razloga kao u slučaju osumnjičene za ubistvo u pokušaju, a zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (član 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika, saopšteno je iz Višeg suda.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od ponedeljka takođe je određen pritvor prema osumnjičenom muškarcu iz Rakovca, zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz člana 350, stav 3, u vezi sa stavom 2 Krivičnog zakonika, iz pritvorskih razloga predviđenih članom 211, stav 1, tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku.

- Osumnjičenima je u oba slučaja pritvor određen u trajanju do trideset dana - navodi se u saopštenju Višeg suda.

Najnovije vesti