Viši sud: Pritvor za policajca kod koga je pronađen 21 kilogram droge

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju prema osumnjičenom policajcu iz opštine Preševo, koji je pod sumnjom na posedovanje 21 kilograma marihuane, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrđeno je iz ovog suda.

Pritvor je određen, kako se kaže, "iz pritvorskih razloga propisanih članom 211, stav 1, tačke1, 2 i 4. Zakonika o krivičnom postupku, a zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246, stav 1 Krivičnog zakonika.

RAZLOZI ZA PRITVOR

U članu 211 ZKP-a, pod tačkama 1, 2 i 4 navodi se da se pritvor može odrediti protiv lica za koje postoji osnovana sumnja da je učinilo krivično delo ako se krije ili se ne može utvrditi njegova istovetnost ili u svojstvu optuženog očigledno izbegava da dođe na glavni pretres ili ako postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva; postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače ili ako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili mu je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsećanja radi, pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su policajca (1979), pripadnika Uprave kriminalističke policije, jer je, kako se navodi u policijskom saopštenju, u njegovoj porodičnoj kući u okolini Preševa pronađen 21 kilogram marihuane.

Prema saopštenju MUP-a on je uhapšen "zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga"..

Precizira se da je policija pronašla i zaplenila pet paketa marihuane.

Najnovije vesti