Više pobedničkih postolja za mlade vranjske skijaše na Mokroj gori

Mladi skijaši iz Ski kluba Besna kobila u Vranju ostvarili su veoma zapažen uspeh na skijalištu "Iver" na Mokroj Gori, gde su od 30. marta do 1. aprila vožene trke Alpskog kupa Srbije i Prvenstva Srbije za kategorije devojčica i dečaka uzrasta do osam, deset i godina godina u disciplini veleslalom.

Na četvrtoj ovogodišnjoj trci Alpskog kupa vranjski takmičar Marko Pešić je u kategoriji dečaka do 8 godina zauzeo drugo mesto, iza Vasilija Lazarevića iz ekipe Leptir iz Beograda, a ispred Matije Stefanovića iz SK Niš iz Niša.

U konkurenciji devojčica, u istoj kategoriji, Vranjanka Danica Ilić zauzela je treće mesto iza Dunje Đorđević iz SK Niš i Subotić Petre iz SK Ares iz Beograda.

U kategoriji devojčica do deset godina Dunja Arsić iz Vranja plasirala se na treće mesto iza Tare Ivanović iz SK Ares iz Beograda i Lane Lukač iz SK Crvena Zvezda u Beogradu.

U istoj konkurenciji vranjske takmičarke Vera Ilić i Lenka Stanojević zauzele su šesto, odnosno deseto mesto.

U sklopu Prvenstva Srbije, koje je takođe održano na Mokroj gori, vranjski takmičari zabeležili su odlične rezultate.

Marko Pešić je postao vicešampion Srbije u svojoj kategoriji iza Vasilija Lazarevića iz SK Leptir iz Beograda, a ispred Matije Stefanovića iz SK Niš.

Danica Ilić je ponovila uspeh od prethodnog dana i zauzela treće mesto iza Dunje Đorđević iz Niša i Kaline Bogojević iz Užica.

U kategotiji devojčica do 10 godina Dunja Arsić je zauzela četvrto mesto sa zaostatak od 0,1 sekunde za trećeplasiranom Lolom Anđelić iz SK BSK iz Beograda.

U istoj kategoriji Vera Ilić je zauzela deveto mesto, a Lenka Stanojević deseto.

- Posle ovih trka u kategoriji devojčica do 10 godina naš klub zauzima drugo mesto iz BSK-a, a ispred SK Ares i SK Crvena zvezda.

Posle višegodišnjeg sistematskog rada i više od 50 dana provedenih na snegu u ovoj sezoni, bez ijednog odrađenog treninga na glečeru, rezultati su stigli.

Prezadovoljni smo postignutim do sada i znamo da smo ispunili cilj s početka sezone.

Sada nam ostaje da čekamo zvaničan kraj sezone, pa da sumiramo konačne rezultate - poručuju iz Ski kluba Besna kobila.

U zavisnosti od situacije sa virusom korona trebalo bi da bude organizovano prvenstvo Srbije za starije kategorije i još jedna trka Alpskog kupa Srbije - poru.

Organizatori trka na Mokroj Gori bili su SK ART iz Užica i Skijaški Savez Srbije, a domaćin skijalište Iver na Mokroj Gori.

Najnovije vesti