Više od trista onkoloških pregleda u novoformiranim ordinacijama

Trista devet pregleda obavljeno je u poslednjih mesec dana, od momenta postizanja dogovora o posebnim ordinacijama za onkološke pacijente u Domu zdravlja u Vranju.

Upravnica Doma zdravlja Milica Jaziković izjavila je da je u Službi opšte medicine evidentirano 186, a u Medicini rada 123 pregleda.

"Treba imati u vidu da tokom aktivnog lečenja onkološki pacijenti vrlo često odlaze u Dom zdravlja, gde ostvaruju svoja prava u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

To potvrđuje i broj pregleda, koji ne treba izjednačavati sa brojem pacijenata koji su se od početka rada onkoloških ordinacija javili lekaru", navela je Jaziković.

Iz Društva onkoloških pacijenata navode kako se nadaju da su barem malo pomogli svojim članovima, a posebno osobama koje tek počinju sa dijagnostikom ili lečenjem.

Izlet do Prohora Pčinjskog

Društvo onkoloških pacijenata za članove i prijatelje organizovaće izlet do Manastira Sveti Prohor Pčinjski u nedelju 4. septembra. Svi zainteresovani mogu se prijaviti slanjem SMS poruke na broj telefona 065 65 86 201. Broj mesta je ograničen, a rok za prijavu je do četvrtka u 20 sati. Detalje će društvo objaviti u petak.

Najnovije vesti