Više od 1.800 žena pregledano na digitalnom mamografu u Vranju

Čak 1.820 žena pregledano je na mobilnom digitalnom mamografu u Vranju zaključno sa 31. oktobrom, saopšteno je iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju.

Kako kažu iz PR službe ZC termini za preglede popunjeni su do sredine novembra, do kada će pokretni digitalni mamograf i ostati u Vranju, na lokaciji kod Sportske hale.

"Ukoliko interesovanje u novembru bude veće, postoji mogućnost da mobilni digitalni mamograf ostane u Vranju još jednu nedelju nakon 15. novembra", navode iz ZC.

Podsećanja radi, mamograf je od 28. septembra stacioniran u Vranju, a skrining preglede obavljaju ekipe niškog Kliničkog centra, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

Akciju je pokrenula Fondacije princeze Katarine.

"Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra već tokom cele godine.

Sada, više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu.

Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole", poručuju iz fondacije.

Najnovije vesti