Više od 150 kilograma marihuane zaplenjeno na prelazu Preševo FOTO

Vranje - Više od 150 kilograma marihuane zaplenjeno je u subotu na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carine i Policijskom upravom u Vranju, u sklopu pojačanih aktivnosti usmerenih na suzbijanje svih oblika prekograničnog kriminala, zaplenili su 150,8 kilograma marihuane .

Uhapšen je Z. J. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju.

Policija je, dodaje se, na Graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, pregledom teretnog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u prikolici pronašla 12 torbi sa marihuanom.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju", navode iz policije.

Ovo je druga velika subotnja zaplena marihuane, ubrzo nakon akcije na Graničnom prelazu Gradina, u kojoj je zaplenjeno 135 kilograma ove droge.

Najnovije vesti