Više od 100 jedinica krvi prikupljeno u tradicionalnoj akciji u Bosilegradu

Vranje - Više od 100 dobrovoljnih davalaca krvi odazvalo se u akciji dobrovoljnog davanja u Bosilegradu, koja je za vikend uspešno organizovana peti put zaredom.

Reč je o pomoći u jedinicama krvi za beogradsku Vojno medicinsku akademiju (VMA).

Među dobrovoljnim davaocima bio je i Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad sa svojim saradnicima.

On je istakao da ovim humanim činom građani Bosilegrada "žele da daju svoj doprinos u znak zahvalnosti dvema zdravstvenim ustanovama - Vojnoj bolnici u Nišu i VMA u Beogradu - na ukazanoj pomoći".

- Ovu akciju kao i besplatne medicinske preglede pokrenulo je opštinsko rukovodstvo u dogovoru sa nadležnim ministarstvima Srbije, na čemu smo neizmerno zahvalni.

Zbog toga ovaj gest nije obaveza, već želja svih nas da damo svoj doprinos vrhunskoj instituciji VMA - istakao je Zaharijev.

Trinaest članova Humanitarnog udruženja Koce zauvek iz Vranja odazvali su se akciji u Bosilegradu.


Po rečima predsednika udruženja Blagoja Kocića od osnivanja pre pet godina članovi "KOce zauvek" redovno se odazivaju svakoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Bosilegradu.

On je uručio zahvalnicu opštini Bosilegrad u znak podrškeudruženju Koce zauvek.

- Želim da pozdravim ovu odlično organizovanu kampanju i zahvalim predsedniku Zaharijevu na dosadašnoj saradnji.

Ovo je naša uzvratna poseta Bosilegradu, jer je kompletno opštinsko rukovodstvo dalo krv na našoj tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi koja se održava svake godine u junu u Vranju - rekao je Kocić.

Ovo je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi ove godine, a u planu su još dve do kraja godine koje će se sprovesti u organizaciji opštine Bosilegrad u saradnji sa Crvenim krstom.

Najnovije vesti