Veza Zubin potok: Zaplenjeno 115.000 cigareta

Carinici su prilikom vanredne kontrole zaplenili gotovo 115.000 krijumčarenih cigareta, saopštava Uprava carina.

Jedan tovar išao je iz Zubinog Potoka ka Beogradu, a veća količina zaplenjena je ina Horgošu.

Cigarete iz Zubinog Potoka su zaplenjene na autobuskoj stanici u Beogradu.

- U prvom slučaju je na dolaznoj autobuskoj stanici u Beogradu zaustavljen autobus kuršumlijskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Zubin Potok - Beograd.

Zbog nemogućnosti detaljnog pregleda na licu mesta, autobus je pod pratnjom sproveden do Terminala Beograd, gde je najpre obavljena kontrola mobilnim skenerom.

Analiza slike je ukazala na nepravilnosti u predelu krovne konstrukcije, ispod ventilacije.

Ručnim pregledom je iz šupljina autobuskog krova izvađeno 110.000 cigareta „Pall Mall“, „Bouture“, „Calypso“ i „De Santis“, bez akciznih markica - saopštava Carina.

Nešto kasnije istog dana i na graničnom prelazu Horgoš otkrivene su krijumčarene cigarete, ovoga puta u kombiju prijepoljskih registarskih oznaka koji se uputio ka Nemačkoj.

- Vozač i putnici pomenutog kombije su prilikom izlazne kontrole rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljan pregled koji je usledio, pokazao je da se u šupljinama krovne konstrukcije, iznad kabine vozila nalaze sakrivene cigarete.

Carinici su tom prilikom pronašli ukupno 4.400 sakrivenih cigareta marke „Marlboro“ - navodi se u saopštenju.

Autobus istog prevoznika iz Zubinog potoka, koji saobraća od Kosovske Mitrovice do Beograda, zaustavjen je kod mesta Bogutovac.

- Tom prilikom je u prostoru za alat pronađeno oko 80 novih šrafilica i brusilica, bez bilo kakve prateće dokumentacije, očigledno namenjenih daljoj preprodaji - navode iz Carine.

Najnovije vesti