Verski objekti ove godine tema foto konkursa OBJEKTIVno Vranje

Foto konkurs pod nazivom OBJEKTIVno Vranje, čija je tema ovog puta Verski objekti(v), petu godinu organizovaće Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO), uz podršku lokalne samouprave.

Kako je najavljeno, stručni žiri glasaće za dve prve, dok će se treća nagrada dodeliti po izboru publike glasanjem na društvenim mrežama.

Organizator saopštava da je ove godine cilj da se prikažu crkve, manastiri i crkvišta u Vranju i okolini.

„Umetnički fotografi mogu koristiti svoju kreativnost i tehničko umeće kako bi istražili različite aspekte pravoslavnih verskih objekata i stvorili snažne i inspirativne fotografije koje će preneti dubinu duhovnosti i lepote ovih mesta“ – piše u saopštenju.

Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri, stariji od 14 godina iz svih zemalјa.

Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazano nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Nezavisno od ovog izbora, žiri će napraviti selekciju od 20 fotografija, koje će kasnije uz tehničku i umetničku obradu biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu grada", poručuju je iz CMTDO.

Nagrada za prvo mesto je vaučer u iznosu od 15.000 dinara za kupovinu opreme, za drugo je taj iznos 10.000 dinara, a za treće 5.000 dinara.

Konkurs će biti otvoren do 20. avgusta.

Detalje konkursa možete pogledati klikom na OVAJ LINK.

Najnovije vesti