Veoma bolan poraz Nebeskih anđela, Lugina ponižena u Bojniku

Nebeski anđeli iz Vranja, trećeplasirani tim fudbalske Zone Jug, neočekivano su poraženi na domaćem terenu sa 2:3 (1:1) od devetoplasiranog Jedinstva iz Gornjeg Stopanja, u utakmici 20. prvenstvenog kola.

Utakmica je u prvom delu igre bila neizvesna.

Poveli su Nebeski anđeli preko Aleksandra Stojilkovića u 40. minutu.

Da vranjski klub ne ode sa prednošću od jednog gola na odmor pobrinuo se napadač gostiju Dalibor Blagojević u 43. minutu.

Isti igrač šokirao je anđele u 47. minutu, samo što je počelo drugo poluvreme, i doneo prednost gostima iz Gornjeg Stopanja.

Kada je Dejan Stefanović u 52. minutu odveo goste na dva gola razlike, tu se već nazirao loš rasplet za vranjski tim.

Nebeski anđeli uspeli su do kraja jedino da smanje ovo vođstvo na 2:3, golom Aleksandra Radivojevića u 60. minutu i to je bio konačan rezultat utakmice.

Šef stručnog štaba Nebeskih Anđela Branimir Stošić rekao je za Vranje News posle ove utakmice da je na poraz njegovog tima uticao niz nesrećnih okolnosti.

"Odsustvo nekoliko standardnih prvotimaca, što zbog povreda, što zbog žutih kartona, dovelo je do bolnog poraza na domaćem terenu.

Kada se na to dodaju nedostatak sportske sreće i naše neiskorišćene izgledne prilike za pogodak, poraz je bio neminovan", prokomentarisao je Stošić za naš portal.

Nebeski anđeli će u sledećem kolu odigrati derbi sa trenutno petoplasiranom Plantažom iz Donjeg Stopanja.

U subotu je od ekipa iz Pčinjskog okruga igrala još preševska Lugina, koju je u Bojniku deklasirala domaća Pusta reka sa 8:2.

Ternoci je kao domaćin u Velikom Trnovcu, u derbiju začelja i derbi utakmici Pčinjskog okruga, izgubio službenim rezultatom 0:3 od OFK Alakinca, a trijumfovala je i hanska SFK Morava protiv Mladosti 1959 u Vinarcu sa 2:3.

Najbolje plasirani tim iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi i dalje su vranjski Nebeski anđeli, koji na trećem mestu imaju 38 bodova, dok lider Žitorađa ima 47.

Hanska Morava deli četvrto mesto sa Vranjancima sa 38 bodova.

Preostali krugovi sa krajnjeg juga su na začelju tabele.

Četrnaestoplasirani Ternoci ima 13, OFK Alakince 12, a poslednja Lugina samo 7 bodova.

Pored Nebeskih anđela koji će gostovati petoplasiranoj Plantaži, međusobni derbi začelja u Zoni JUg u narednom kolu odigraće Lugina i Ternoci.

OFK Alakince dočekaće Mladost 1959 iz Vinarca, a SFK Morava ugostiti Gracko iz Starog Gracka.

Najnovije vesti