Veliki sportski događaj za decu u ponedeljak na Gradskom stadionu

Inkluzivni sportski događaj pod nazivom Oblikujemo zajednice kroz sport, održaće se u ponedeljak 24. aprila na Gradskom stadionu u Vranju od 11 časova.

Planirano je da na ovom sportskom danu učestvuju dečaci i devojčice uzrasta od 11 do 14 godina.

Kampanja ima za cilj promociju nenasilja, rodne ravnopravnosti i fer-pleja u sportu.

Dečaci i devojčice na ovom četvoročasovnom događaju imaće priliku da se druže, isprobavaju različite sportove, sportske rekvizite i razgovaraju sa trenerima iz različitih sportskih klubova u Vranju, najavljuju organizatori.

“Suočeni sa diskriminacijom, nejednakim šansama i prilikama, društvenim isključivanjem, rodno zasnovanim nasiljem, ostaje nam da partnerstva i promene pravimo u svim sferama i oblastima delovanja.

Odlučili smo se da kroz partnerstva, a korišćenjem sporta i metoda neformalnog obrazovanja, iniciramo pozitivne promene u društvu i ponudimo alternativna rešenja za postojeće probleme u ovim oblastima”, poručuju iz Udruženja građana Atina, organizatora manifestacije.

Organizacija sportskog događaja deo je pilot projekta Engaging with gender-based violence through sport, koji je podržan kroz program Evropske komisije – Resistire (RESponding to outbreakS through co-creaTIve inclusive equality stRatEgies).

"Pridružite se događaju i podržite nenasilje i rodnu ravnopravnost u sportu, navodi se u apelu.

Ovaj sportski dan organizuje Udruženja građana Atina, u saradnji sa lokalnim partnerima - ŽFK Dinamo, OFK Vranje, Školom fudbala, RK Feniks, OK Panda, Football Futsal Academy 23, Osnovnom školom Radoje Domanović i Školom za osnovno i srednje obrazovanje Vule Antić, uključujući više od 30 trenera, sportskih radnika, predstavnik organizacija civilnog društva i institucija.

U slučaju loših vremenskih uslova, događaj će se održati u Sportskoj hali u Vranju u istom terminu.

Najnovije vesti