Većnici nisu prihvatili izveštaj o radu Gradske biblioteke

Gradsko veće u četvrtak nije prihvatilo Izveštaj o radu Javne biblioteke Bora Stanković, zbog primedbi i sugestija na rad ove ustanove koje su izneli neki od većnika, izjavila je posle sednice gradska većnica za kulturu i informisanje i portparolka veća Zorica Jović.

- Ključne primedbe odnosile su se na neke okolnosti u vezi sa procesom racionalizacije u ovoj ustanovi - pojasnila je Jovićeva.

Na novinarsko pitanje da li to znači da se može očekivati smena na čelu biblioteke, koju sada kao direktorka vodi Vesna Petric, Jovićeva je podsetila na proceduru imenovanja koja je u nadležnosti Ministarstva kulture, a ne Grada Vranja.

Većnici su u četvrtak usvojili Nacrte Odluka o usvajanju Plana detaljne regulacije u naselju Gornji Asambair 1 i Privredno radne zone Bunuševac 4, kao i Nacrt Odluke o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta.

Ovom odlukom uređuju se bliži uslovi, kriterijumi, način i postupak odobravanja programa kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti sporta.

Prihvaćeni su i finansijski planovi mesnih zajednica Donje Vranje, Vranjska Banja 1, Dva Bresta i Gornji Vrtogoš.

Usvojen je i Nacrt Programa razvoja turizma Grada Vranja za period od 2018 – 2022. i dostavlja se Skupštini na usvajanje.

Prihvaćen je Predlog odluke o pokretanju postupka za otuđenje zemljišta u javnoj svojini.

Početna cena za lokacije u ulicama Ive Andrića, Budislava Šoškića i Ivana Meštrovića je 2.521 din/m2, a za lokaciju u Vranjskoj Banji 3.530 din/m2.

Doneto je i rešenje o imenovanju Komisije za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta grada u poljoprivredi za 2018. godinu.

Usvojen je Nacrt lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji Grada Vranja za vode 2. reda u 2018. godini.

Veće je dalo i saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JKP Parking servis za izmenu i dopunu cenovnika komunalnih usluga, koje će u proseku biti 9-10 odsto veće od prethodnih.

Najnovije vesti