VEĆI LIMIT za službene mobilne, gradonačelniku 5.000 MESEČNO

Gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću iz budžeta lokalne samouprave, od 1. marta ove godine, biće plaćani telefonski računi napravljeni službenim mobilnim telefonom na maksimalni iznos od 5.000 dinara, a sve preko toga moraće da plati iz svog džepa, odlučilo je Gradsko veće.

Portal Vranje News, uvidom u dokument koji se zove „Uputstvo o određivanju limita novčanih sredstava za krišćenje službenih mobilnih telefona organa grada i organa gradske uprave“, došao je do saznanja da je mesečni limit zamenika gradonačelnika Nenada Antića ograničen na 4.500 dinara. Toliko na raspolaganju mesečno imaju i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, te načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Pomoćnici gradonačelnika (Žikica Antanasijević, Aleksandar Tomić, Slavoljub Stojmenović, Saša Pešić i Aleksandar Stajić) moći da razgovaraju maksimalno do 4.000 dinara mesečno, koliko i zamenik predsednika skupštine Gradimir Jovanović, te zamenik načelnika Gradske uprave Stojanče Bogdanović.

Gradski većnici (njih jedanaestoro - Mića Mladenović, Ivan Stanković, Aleksandar Janjić, Nebojša Zupančić, Miroljub Stanković, Nenad Đorđević, Marina Đorđević, Zorica Jović, Danijela Milosavljević, Dejan Ivanović i Čedomir Marković) moći će da potroše mesečno do 3.000 dinara iz budžeta. Za toliko će maksimalno moći da razgovara i sekretar skupštine Marko Tričković, kao i javni pravobranilac Đurđica Đorđević, zaštitnica građana Maja Mitić i glavni gradski urbanista Jelena Marković.

Zamenik zaštitnika građana i donedavni šef kabineta gradonačelnika Miodrag Cvetković imaće na raspolaganju 2.500 dinara mesečno.

Do 2.000 dinara moći će da telefoniraju rukovodioci odeljenja i službi, rukovodilac interne revizije, šef kabineta gradonačelnika, zamenici pravobranioca, do 1.500 ljudi iz gradskog protokola i šefovi odseka, a do 1.000 referenti odseka za javne nabavke, vozači, sekretarice, komunalni policajci i komunalni inspektori, dok je do 500 dinara limita dato službenicima i nameštenicima.

Ukoliko hipotetički uzmemo da samo članovi najužeg rukovodstva iz kabineta gradonačelnika, gradske uprave, skupštine i gradskog veća mesečno dostignu gornje limite, to je mesečni trošak od oko 80.000 dinara ili skoro milion dinara godišnje.

U pomenutom Uputstvu još piše da će zaposlenima, ukoliko po isteku meseca budu prekoračili utvrđeni dozvoljeni limit novčanih sredstava, „biti odbijena razlika između dozvoljenog i prekoračenog iznosa prilikom isplate“.

Za sprovođenje Uputstva biće zadužen rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Grada Vranja i za sve nepravilnosti odgovaraće načelniku Gradske uprave. Izveštaj će se dostavljati gradonačelniku i načelniku Gradske uprave.

Prethodno uputstvo o određivanjju limita za telefonske razgovore (br. 06-180/2016-04) doneto je 31. oktobra 2016. godine, a u novembru iste godine usledilo je i Uputstvo o njegovoj izmeni i dopuni.

Tada su limiti išli od 500 do najviše 3.500 dinara koliko je na raspolaganju imao gradonačelnik Milenković.

Najnovije vesti