Veće gužve na Preševu: Na izlaz iz zemlje čeka se 45 minuta

Vranje - Od četvrtka 1. jula na graničnim prelazima primetan je veći broj putnika, što je i očekivano s obzirom na to da sve veći broj ljudi odlazi na godišnje odmore, saopšteno je iz Uprave carina.

Deo putnika za Zapada dolazi u Srbiju, a deo prolazi kroz našu zemlju na putu ka letovalištima u inostranstvu.

Kada je reč o nama najbližem graničnom prelazu Preševo između Serbije i Severne Makedonije, kojim se pretežno koriste putnici na putu ka grčkim letovalištima, trenutno zadržavanje na izlazu je oko 45 minuta i to zbog pune međuzone prema Severnoj Makedoniji.

Na ulazu u zemlju na prelazu Preševo otvorene su tri trake i čeka petnaestak minuta.

"Razlog zbog koga je putnika na Preševu danas više može biti i najavljeni početak 24-časovnog režima rada na graničnom prelazu Evzoni, preko koga, za naše građane, vodi najkraći put do grčkog mora", navode iz Uprave carina.

Prelaz Gradina ka Bugarskoj nezaobilazan je za putnike koji idu ka Bugarskoj ili Turskoj, a i njih je danas više nego prethodnih dana pa se na izlazu iz zemlje čeka oko sat vremena.

Za razliku od izlaza, na ulazu tog prelaza nema nikakvog zadržavanja.

Kako letnja sezona odmiče, na svim prelazima, gde god je to moguće, biće otvorene sve ulazne i izlazne trake kako bi se putnicima maksimalno olakšalo putovanje, poručuju iz Uprave carina.

"Podsećamo putnike da se pre polaska dobro informišu o stanju na prelazima kako bi izabrali najrasterećeniju rutu putovanja, ali i da bi se podsetili važećih propisa koji su dostupni na sajtovima carinskih administracija zemalja u koje putuju ili kroz koje prolaze.

Carinska služba Srbije je kao i svake godine spremna za početak letnje sezone i pojačava aktivnosti kako bi putnici što lakše stigli na svoja odredišta", poručuju iz Uprave carina.

HORGOŠ I KELEBIJA

Na graničnom prelazu Horgoš otvorene su sve trake za putnički saobraćaj, a putnika koji pristižu iz zapadnih zemalja je sve više, pa se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena. Na izlazu istog prelaza je duplo manje putnika, pa je i zadržavanje oko 30 minuta. Još jedan veliki prelaz na severu zemlje – Kelebija, spreman je za pojačani priliv putnika. Njih, međutim, još nema u tolikom broju na ovom prelazu, pa je trenutno otvorena jedna traka na ulazu u zemlju u kojoj je oko 10-ak vozila. Na izlazu tog prelaza nema nikakvog zadržavanja.

Najnovije vesti