Vanredna situacija u Trgovištu i delu bosilegradske opštine zbog snega

Vranje - Zbog izuzetno visokih snežnih nanosa, koji dosežu i dva metra, u ponedeljak je proglašena vanredna situacija na području cele opštine Trgovište.

Kako javlja dopisnik Danasa, pod snežnom blokadom je i dobar deo opštine Bosilegrad.

Predsednik te opštine Vladimir Zaharijev apelovao je na održavanje regionalnog puta Vlasina – Božica – Strezimirovci ka Graničnom prelazu sa Republikom Bugarskom.

Na delu opštine Bosilegrad, u brdsko planinskom području, gde se nalaze sela Gornja Lisina, Ržana, Ploče, Mosulj, uvedena je vanredna situacija, potvdio je predsednik opštine Zaharijev.

"Posebno apelujem na Puteve Srbije da obrate pažnju na regionalni put Vlasina okruglica – Božica – Strezimirovci, jer nam se žale privatni preduzetnici da ne mogu da prevoze robu teretnim vozilima", kazao je Zaharijev.

On je dodao da lokalna mehanizacija sa svojim skromnim kapacitetima pokušava da održi prohodnim lokalne putne pravce na teritoriji ove opštine, gde su snežni nanosi u odnosu na prošlu zimu veći i iznose i do dva metra.

U Trgovištu su zavejani lokalni putevi, zbog snežnih nanosa.

Lokalna mehanizacija radi na raščišćavanju lokalnih putnih pravaca, ali zbog izuzetno niskih temperatura i pored posipanja puteva prisutna je poledica, te se vozačima savetuje obavezno korišćenje zimske opreme.

Autobuske linije funkcionišu

Sa Autobuske stanice u Vranju potvrđeno je da su autobusi prema Trgovištu saobraćali normalno, uz kašnjenja od 30 do 45 minuta, zbog snega na kolovozu. Linija Vranje – Trgovište – Radovnica funkcioniše normalno.

Najnovije vesti