Vanić: Zadovoljan sam pobedom, moramo još bolje VIDEO

Utakmica sa Radom bila je u neku ruku prelomna za nas, naravno ne presudna, ali je bila bitno da vidimo u kom smeru treba da se krećemo u daljem toku šampionata - izjavio je posle pobede na Banjici (Rad - Radnik 0:1) šef stručnog štaba Surduličana Nenad Vanić.

Više utakmica zaredom primali smo gol od protivničke ekipa u prvih 20-25 minuta.

Ovog puta dogovor je bio da izdržimo tih prvih pola sata, a da posle probamo da dođemo do pozitivnog rezultata.

Zadovoljan sam kako su se stvari razvijale; možda smo mogli i ranije da rešimo pitanje pobednika, na sreću uspeli smo da sačuvamo vođstvo i dođemo do tri boda - rekao je Vanić.

Obe ekipe, posle lošeg starta u sezoni, "ušle su u ovu utakmicu bez samopouzdanja, sa nekim grčom u igri", smatra Vanić.

- Mi smo posle poraza od Napretka (1:4 na domaćem terenu u Surdulici, p.a) izgubili samopouzdanje; morali smo psihološki da podižemo igrače da počnu da veruju u svoj kvalitet.

Promenjen je i trener, ja sam nedavno došao na klupu Surduličana, a uz to pred kraj prelaznog roka dobili smo više novih fudbalera čija je adaptacija u toku.

Sve to utiče na našu igru i moramo u narednom periodu da radimo još bolje - rekao je Vanić.


Trener Rada Dragan Radojičić kazao je posle meča da je u okviru njegove ekipe postojao sasvim drugi dogovor po pitanju taktike.

- Trebalo je da od prvog minuta napadamo gol Radnika, ali imali smo vrlo loš i neprecizan pas, ono što smo radili na treninzima nismo uspeli da demonstriramo na utakmici.

Psihološki pritisak je uticao na moje momke da ne prikažu ono što umeju, sa malo više samopouzdanja mogli smo mnogo više da ostvarimo u ovom meču.

Za mene je poražavajući podatak da u prvom delu susreta nijednom nismo šutnuli na gol Surduličana.

U drugom delu, opet je jedan nesmotren potez i gubljenje lopte u zonama gde je to zabranjeno doveo do crvenog kartona za nas i to je bio preloman momenat na utakmici - kazao je Radojičić.

Najnovije vesti