Vanić: Uočili smo slabosti Napretka, pokušaćemo da ih iskoristimo

Vranje/Surdulica - Surdulički superligaš Radnik, u okviru 8. kola Super lige Srbije, ugostiće u subotu tim Napretka iz Kruševca, kada će se domaćoj publici predstaviti novi stručni štab i pojačanja u igračkom kadru.

Dve duže pauze, prva zbog odlaganja prvenstvenog meča sa Partizanom, a druga zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo doprineli su da se na terenu Gradskog stadiona u Surdulici punih trideset dana ne odigra nijedna prvenstvena utakmica.

Od perioda kadrovskih promena u stručnom štabu i igračkom rosteru odigrano je jedno kolo u kome je Radnik na gostujućem terenu u Šapcu podelio plen sa Mačvom (1:1).

Novi trener Radnika Nenad Vanić mišljenja je uoči susreta sa Napretjom da će ekipi "biti potrebno neko vreme da stekne kontinuitet u igri, radu, organizaciji".

- Nakon perioda toplo-hladno došao je i period da se ekipa formira do kraja i dobro su nam došle ove dve pauze da se na najbolji način pripremimo za nastavak prvenstva.

Nadam se da će to doneti rezultat.

Sigurno je da ima pomaka u radu, kako na taktičko-tehničkom, tako i na fizičkom polju - izjavio je Vanić na konferencije za medije pred nastavak borbi u šampionatu.

Ekipa iz Kruševca takođe ima slab start u prvenstvu, ali je bodovno na sredini tabele za razliku od Radnika koji je na samom začelju.

- Protivnik je za svaki respekt, u naletu su, napavili su nekoliko odličnih rezultata.

Skoro svakom protivniku daju makar gol, ofanzivni su.

U pripremi ove utakmice uviđamo da kada kruševačka ekipa igra na taj način ima i određene probleme.

Pokušaćemo da to iskoristimo, pa se nadam da će nam to što smo uradili i pripremili doneti pozitivan rezultat, tj. pobedu.

Nije fraza kad se kaže da će biti teško, nijedna utakmica nije laka, trebamo svi dati maksimum, trebamo biti skoncentrisani na toj utakmici, pružiti najbolje što možemo i rezultat će biti tu – rekao je Vanić.

Zdravstveni bilten u surduličkom timu je dobar, osim povređenog Pejčića svi su u konkurenciji za startnu postavu.

Kruševljani pred ovaj susret na osmoj poziciji tabele Super lige imaju 8 bodova, a Radnik na pretposlednjoj petnaestoj svega 4 boda (uz utakmicu manje od gostiju).

Meč između Radnika i Napretka odigraće se u subotu od 19 časova na Gradskom stadionu u Surdulici, a ulaznice za ovaj su u prodaji od četvrtka po standardnim cenama - 200 dinara za istočnu tribinu, dok ulaz na "zapad" košta 100 din.

Najnovije vesti