Vanić pred utakmicu sa Radom: Da započnemo seriju dobrih rezultata

Vranje/Surdulica - Surdulički superligaš Radnik u subotu će na megdan beogradskom Radu, a utakmica 9. kola Super lige Srbije biće odigrana na stadionu na Banjici u Beogradu.

Meč ima veliku važnost za obe ekipe, a posebno za Radnik kome je hitno potreban prekid crne serije i rezultatske krize.

Trener Surduličana Nenad Vanić izjavio je da "duboko veruje u ovu ekipu" i da u predstojećem meču očekuje dobar rezultat.

- Pred svaku utakmicu se očekuje da se ide na pobedu.

Mi smo trenutno u komplikovanoj situaciji, odlaze nam bodovi.

Mislim da je generalno vreme da i Radnik pokaže svoju snagu i umeće - kazao je Vanić na konferenciji za medije uoči ovog susreta.

On je dodao da ni Radu ne cvetaju ruže i da je i Beograđanima "važan dobar rezultat" u predstojećoj utakmici.

- Situacija je kod njih slična, nisu ni oni startovali sjajno u prvenstvu.

Imamo visoke ambicije u Beogradu, pokušaćemo da izađemo iz ove komplikovane situacije, a to možemo jedino dobrim rezultatima.

Momci vredno treniraju, nemam nijednu primedbu na njihov rad i zalaganje i pokušavamo svi zajedno da dođemo do rezultata - naveo je Vanić.

POGLED UNAZAD

Trener Radnika Vanić se na konferenciji osvrnuo nakratko na prethodno kolo i utakmicu sa kruševačkim Napretkom.

- Imali smo loš početak na poslednjoj utakmici, gde je protivnik brzo došao do prednosti. Posle toga smo mi odreagovali, ali zbog okolnosti nismo uspeli da tu igru iznesemo do kraja. Doživeli smo ubedljiv poraz posle isključenja našeg igrača, što sigurno utiče na psihu fudbalera i kompletnu situaciju. Nadam se i tvrdim da imamo kvalitet i snagu da izađemo iz svega ovoga i pokušamo već od utakmice protiv Rada da počnemo da prikupljamo bodove - rekao je Vanić.

Milan Makarić, strelac jedinog gola za Radnik u porazu (1:4) kod kuće od Napretka u prošlom, Milan Makarić, veruje u kvalitet svoje ekipe i smatra da je krajnje vreme da on izađe na površinu.

- Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, Rad ima iskusan tim.

Nama ovaj susret dolazi posle negativnog rezultata, mada mislim da on nije realno merljiv sa kvalitetom naše ekipe i igre.

Analizirali smo tu utakmicu tokom cele nedelje, izvukli pouke i mislim da, kada uklonimo greške i uspostavimo svoj sistem, možemo se nadati pozitivnom rezultatu.

Smatram da u ovom momentu imamo ekipu koja zaslužuje bolji plasman i vreme je da se to i pokaže - kazao je Makarić.

Radnik na pretposlednjoj, petnaestoj poziciji tabele Suoper lige ima svega 4 boda iz osam utakmica, a Rad na dvanaestoj dva boda više.

Stručni štab će u predstojećoj utakmici na raspolaganju imati sve fudbalere, osim povređenog Bratislava Pejčiča.

Utakmica Rad - Radnik odigraće se u subotu u 18 časova na stadionu Kralj Petar Prvi na Banjici.

Najnovije vesti