Vanić: Osvojeni bod jedino dobro što smo uradili protiv Mačve VIDEO

Vranje - Šef stručnog štaba sudruličkog superligaša Radnika Nenad Vanić izjavio je posle remija sa Mačvom (1:1) da je u Šapcu viđena "veoma borbena, ali ne preterano kvalitetna utakmica".

- U pripremi meča mi iz stručnog štaba upozoravali smo igrače da ekipa Mačve ima jedan od kvalitetnijih ofanzivnih prekida u ligi, da idu sa dosta igrača napred i kvalitetno napadaju prostor kod ubacivanja sa strane.

Evidentno je da mi u tom segmentu imamo problem i tako smo i primili gol, iako smo tražili visoku koncentraciju u tom segmentu igre - kazao je Vanić posle utakmice u Šapcu.

On je na konferenciji za medije naglasio da Radnik u prvom delu igre "nije imao neku igru".

- U drugom smo pokušali da pritisnemo Mačvu, ali su oni kvalitetno odbijali svaki naš napad.

Oko 60. minuta smo odlučili da promenimo način igre ne bismo li još više pritisli protivnika, ubacili sve što imamo od ofanzivnog potencijala.

Mačva je u tom periodu imala dve izgledne prilike, ali nas je golman spasao.

Na kraju nam se rizik isplatio, uspeli smo da izjednačimo i to je nešto najpozitivnije na toj utakmici što se nas tiče.

Predstoji nam naporan rad na podizanju nivoa igre - kazao je Vanić.

Pomoćni trener Mačve Marko Mićović, koji je posle odlaska Darka Tešovića u ovom meču predvodio Šapčane sa klupe, rekao je da je "bilo vidljivo da su obe ekipe u ovaj meč ušle sa impertivom pobede".

- Mi sa jednim bodom i Radnik sa tri.

Čestitam mojim momcima koji su odigrali dobru utakmicu, pravu prvenstvenu, posebno u prvom poluvremenu u kome smo mi dominirali, imali dosta situacija da postignemo i više od tog jednog, vodećeg gola.

U drugom poluvrmeneu smo iz dve, tri situacije mogli da ugrozimo gol Radnika.

Oni su promenili način igre, došli do nekog poseda, a mi bili opterećeni kartonima iz prvog poluvremena, a u drugom ostali i bez igrača zbog crvenog kartona.

Kako to obično u fudbalu biva, da li je to neki pritisak ili neiskustvo, Surduličani su nam dali gol u finišu i meni može samo da bude žao što smo primili gol jer smo zaslužili pobedu - rekao je Mićović.

Najnovije vesti