Valjon Arifi: Stevanović preko Nagipa želi kontrolu nad Bujanovcem

Vranje - Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi namerno stvara razdor u "svealbanskoj" vladajućoj većini zbog obećanja datog Srpskoj naprednoj stranci (SNS), izjavio je za Bujanovačke aktivista iz Preševa Valjon Arifi.

- Pokušaji aktuelnog predsednika Bujanovca, gospodina Nagipa Arifija, da stvori podele u lokalnoj samoupravi sa albanskom većinom neće proći uprkos obećanju koje je dao svojim prijateljima – rekao je Valjon Arifi.

Govoreći o Arifijevim "prijateljima", Valjon posebno izdvaja Dragana Stevanovića Bosketa iz Surdulice, šefa naprednjaka na jugu Srbije i državnog sekretara u Ministarstvu privrede.

- Boske nikada više neće moći da kontroliše Bujanovac kada je u svom rodnom gradu izgubio izbore.

Niko, čak ni Boske, neće moći da suživot Albanaca i Srba u Bujanovcu i Preševu predstavi kao "etničku i političku trku", te priče su prošlost.

Danas je jedno sigurno, Boske nikada neće odlučivati o Preševu i Bujanovcu – rekao je Arifi.

Njegova reakcija usledila je nakon nedavnih otvorenih sukoba između dve najveće stranke u "svelabanskoj" vladajućoj većini u Bujanovcu – Arifijeve Demokratske partije (DP) i Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija.

„Rat“ saopštenjima pokrenuo je Arifijev komentar na račun Rahima Salihija, istaknutog člana PDD-a i aktuelnog načelnika opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije.

Kako je ranije rekao šef SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović, on i Nagip Arifi su navodno već bili postigli dogovor o postizbornoj koaliciji DP-SNS, kada je usledio poziv iz Tirane albanskim liderima, nakon čega je Arifi pogazio obećanje i formirao vlast sa albanskim strankama.

Po poznavaocima političkih prilika u opštini – to je uradio krajnje nevoljno.

Najnovije vesti