Važna pobeda Surduličana: Radnik - Napredak 2:1 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surdulučkog superligaša Radnika savladali su Napredak iz Kruševca sa 2:1 (2:1), u utakmici 22. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Surdulici.

Domaćine je već u 2. minutu igre u vođstvo doveo Ranko Jokić, nakon što je bio najviši u šesnaestercu gostiju posle jednog centaršuta iz kornera i loptu glavom smestio u mrežu.

Međutim, napadač Napretka Alen Melunović već u 9. minutu poravnao je na 1:1, posle jedne dubinske lopte, odigranog duplog pasa i neodlučne intervencije odbrane Radnika.

Kruševljani su nakon izjednačenja imali dve šanse za vođstvo, zapravo jednu polupriliku nakon prodora sa leve strane kada je lopta posle šuta ipak otišla pored gola, i nakon jednog prodora i šuta sa ivice šesnaesterca, što je bila znatno izglednija prilika za vođstvo ali su Kruševljani dobili samo korner.

Konačan rezultat susreta postavio je i nova tri boda Radniku doneo je najbolji strelac Super lige Milan Makarić u 37. minutu utakmice.

On je glavom smestio loptu u mrežu Kruševljana, nakon jedne polukontre i idealnog centaršuta koji je došao sa desnog boka.

U drugom poluvremenu igralo se uglavnom ravnopravno, ali je pre Radnik mogao do trećeg gola nego gosti iz Kruševca do izjednačenja.

U odnosu na to kakav je teren u Surdulici bio pre dva dana domaćini su ga potpuno očistili od snega i stvorili regularne uslove za igru, ali su posledice uklonjenog snežnog pokrivača ipak bile vidljive i igračima nije bilo lako da pokažu ono što znaju.

RETRO

Podsećanja radi, u prvom delu sezone Kruševljani su na svom terenu u 3. prvenstvenom kolu identičnim rezultatom savladali ekipu iz Surdulice. Oni su tada poveli u 62. minutu minutu iz jedanaesterca preko Marka Mrkića. Samo šest minuta kasnije Radnik je izjednačio evrogolom Ognjena Dimitrića sa oko 30 metara, da bi drugi gol Surduličani primili pred sam kraj utakmice u 89. minutu kada je za domaćine bio precizan Srđan Kocić.

Posle 22. kola Super lige Radnik je osmi na tabeli sa 32 boda, bodom više od niškog Radničkog na devetom i dva boda manje od TSC-a na sedmom mestu.

U narednom kolu koje je na programu za vikend Surduličani će imati veoma težak zadatak u borbi za nove bodove na gostovanju drugoplasiranom Partizanu u Beogradu.

Najnovije vesti