Važna pobeda Surduličana: Radnik - Čukarički 1:0 (0:0), VIDEO

Radnik – Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – M. Stojanović u 86. minutu.

Stadion: FK Radnik.

Gledalaca: 500.

Sudija: Nenad Đokić. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović.

Žuti kartoni: Nikolić, Đorđević (Radnik), Šapić, Kopitović, M. Stevanović (Čukarički).

RADNIK: Vasiljević, Mladenović, Stevanović, Pantelić (od 83. Danoski), Stojanović, Nikolić (od 66. Kjeremeh), Ristović (od 71. M. Stojanović), Đorđević, Pejčić, Stanisavljević, Zlatanović.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac, Docić, Zorić (od 42. Kajević), Ovusu, Belaković (od 58. Aleksić), L. Stojanović, Mudrinski (od 77. Tedić).

Surdulički superligaš Radnik pobedio je favorizovanog Čukaričkog iz Beograda golom Milana Stojanovića u 86. minutu sa 1:0 , u utakmici 13. kola Super lige Srbije koja je odigrana na Gradskom stadionu u Surdulici.

Radnik je u prvom poluvremenu bio bolji rival, imao je dve polušanse, ali njihovi napadači nisu bili koncentrisani u završnici.

Prvi konkretniji pokušaj Čukarički je imao tek u 23. minutu, šutirao je sa dvadesetak metara Mudrinski, ali je izblokiran.

Surduličani su do vođstva mogli posle greške odbrane Čukaričkog u 26. minutu, ali je Pantelić glavom nešto slabije zakačio loptu, pa je prilika propala.

Tek u 39. minutu Čukarički je uputio drugi šut ka golu Surduličana, što dovoljno govori o njihovoj igri. Pokušao je Docić, ali je lopta išla pravo u golmana Vasiljevića.

Na samom početku nastavka gosti su imali najbolju priliku na meču, i to Luka Stojanović koji je neometan šutirao sa skoro trideset metara, za malo pored gola Radnika. Minut kasnije uzvratio je Ristović sa iste distance, Stevanović je izbio loptu u korner.

Ponovo je šutirao Stojanović, ovoga puta sa dvadesetak metara, bio je još bliži nego prvi put, ali je lopta prohujala koji santimetar od gola Radnika. Kao i prethodni put Surduličani su brzo uzvratili, sada je Pantelić šutirao glavom, ali pored gola Stevanovića.

Samo što je ušao Tedić je stvorio dobru priliku za Beograđane, sjajno je centrirao, a Stojanović je u padu šutirao glavom, no golman Vasiljević je još bolje odbranio.

Odluka je pala u 84. minutu, posle loše reakcije odbrane Čukaričkog Milan Stojanović je šutirao i prelepo pogodio sa dvadesetak metara; Stevanović je bio nemoćan – 1:0.

Radnik je trenutno 14. na tabeli sa 12 bodova, tri više od Spartaka i pet više od poslednjeplasiranog Dinama iz Vranja.

Najnovije vesti