Uzurpacija vozila, jurnjava Vranjem, polivanje benzinom i pretnje

Muškarac (1993) iz okoline Vranja uhapšen je pod sumnjom da je najpre ušao u tuđi automobil tipa audi, a potom vlasnika koji ga je sustigao drugim vozilom polio benzinom i pretio da će ga zapaliti, saopšteno je iz MUP-a.

Kako navode iz policije, on je utorak uveče, navodno pod dejstvom alkohola, "došao u dvorište šezdesetjednogodišnjeg muškarca, ušao u njegov audi koji je bio otključan, startovao ga i odvezao svojoj kući".

Vlasnik i njegov poznanik (29), piše u saopštenju, krenuli su pežoom prema kući uzurpatora automobila koji ih je na putu uočio i, kako navode iz policije, "audijem udario u njihov automobil".

"Potom je izašao iz vozila i, kako se sumnja, iz svoje kuće uzeo balon sa zapaljivom tečnošću, polio šezdesetjednogodišnjeg vlasnika audija i automobil pežo, udario dvadesetdevetogodišnjaka i pretio im da će ih zapaliti", navode iz MUP-a.

On se sumniči da je, navodno, počinio dva krivična dela - izazivanje opšte opasnosti u pokušaju i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Najnovije vesti