Uzmi račun i pobedi: Vranjanci opet biraju projekat koji će se finansirati od nagrade

Glasanje za jedan od projekata koji će biti realizovan u Vranju od nagrade koju je grad dobio u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" dostupno je na adresi www.uzmiracun.rs/glasanje-projekti-vranje.

Građani će moći da glasaju do 28. maja, a predlozima projekata mogu dati jedan, dva ili tri glasa.

U konkurenciji su sanacija mozaika karte grada kod spomenika Čika Mita, sanacija sportskog terena u naselju Češalj i izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena.

- Po završetku glasanja, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obavestiće javnost o projektu sa najvećim brojem glasova, nakon čega sledi potpisivanje ugovora, najkasnije do 7. juna, i potom realizacija projekta do kraja 2021 - navode iz Gradske uprave Vranja.

Devet gradova i opština iz Srbije postalo je bogatije za po 20.000 evra nakon što su pobedili u takmičenju u broju prikupljenih i poslatih fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".

Građani Vranja, Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca i Vrbasa pomogli su da njihove zajednice osvoje nagradni fond za ulaganje u projekte od javnog značaja.

Od sredstava koje je Grad Vranje godine 2018. dobio u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" rekonstruisani su đački toaleti u OŠ Jovan Jovanović Zmaj, nakon prethodnog glasanja građana Vranja.

Za ovaj projekat glasao je tada 1.851 građanin, za kupovinu dostavnog vozila za potrebe Predškolske ustanove Naše dete 183, a za arhitektonsko i građevinsko uređenje vrtića Čarolija 933.

Najnovije vesti