Uvedeno stanje pripravnosti u Vranju zbog najave obilnih padavina

Javna komunalna preduzeća i ustanove stavljeni su u stanje pripravnosti za preduzimanje potrebnih mera u slučaju obilnih kiša na području Vranja i okoline, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na vanrednoj sednici ovog tela razmotreno je preduzimanje preventivnih i operativnih mera na sprečavanju posledica i doneti određeni zaključci.

Stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavanje od poplava naloženo je da redovno prati stanje na terenu, sa zadatkom obilaska kritičnih lokacija na rečnim vodotokovima i sačini izveštaj sa predlogom za preventivno dejstvo na eventualno ugroženim lokacijama.

Takođe, Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju Komunalne policije dat je nalog da redovno prate stanje na rečnim vodotokovima, a posebno u periodu od 12. do 15. maja i preduzimaju mere iz delokruga svoje nadležnosti.

Na sednici je upućena preporuka preduzeću "Kruševacput" da zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta, bujičnih voda obezbedi pojačani nadzor i angažovanje mehanizacije na održavanju puteva, a posebno državnog putnog pravca II A reda broj 227 (Vranje - Vlase) na području Poljanice.

Vanredna sednica vranjskog Gradskog štaba za vanredne situacije održana je u petak, na osnovu akta Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za vanredne situacije u Vranju i zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Oboren pešak u Karađorđevoj »

Na uglu Karađorđeve i ulice Vula Antića u sredu je oboren pešak. Kako javlja portal VOM, pozivajući se na svedočenje oče...