Utvrđena Plava zona za kretanje i zaustavljanje teretnih vozila

Načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović doneo je Rešenje o određivanju tzv. "Plave zone" na teritoriji Vranja, u okviru koje će biti utvrđen poseban režim saobraćaja teretnih motornih vozila, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima i Odluke o organizaciji Gradske uprave grada Vranja,

„Plava zona“ ograničena je ulicama Bulevar Avnoja, 11. Kongresa, Omladinskih brigada, Kraljevića Marka, Dubrovačka, Vuka Karadžića, Niška, Zlatiborska, Trg 7. Septembra, Dr. Kopše, Filipa Kljajića, Cetnjska, Vojvode Stepe, Zmaj Jove, Kosovska, Mišarska, Gnjilanska, Braće Veljkovića, Kolubarska i Trg Bratstva Jedinstva.

- Unutar Plave zone nalazi se pešački sektor koji se reguliše posebnim rešenjem.

U Plavoj zoni dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje svih kategorija teretnih motornih vozila u skladu sa ovim rešenjem, izuzev u pešačkom sektoru "Plave zone" koji se reguliše posebnim rešenjem.

Rešenja na osnovu kojih se odobrava kretanje izdavaće Odeljenje za urbanizam, imovinsko pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine.

Ona će, takođe, regulisati i zaustavljanje i parkiranje teretnih motornih vozila u „Plavoj zoni“, osim u pešačkom sektoru Plave zone koji se reguliše posebnim rešenjem, uz naplaćenu taksu u skladu sa Odlukom o lokalnim administrativnim taksama - rekao je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Ovo rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Vranja", a primenjivaće se od 1. januara 2019. godine.

U „Plavoj zoni“, ne uključujući pešački sektor, dozvoljeno je kretanje, zaustavljanje i parkiranje:

1. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase do 3,5 t u vremenu od 00,00 do 24,00 sata

2. teretnih motornih vozila najveće dozvoljene ukupne mase preko 3,5 t u vremenu od 00,00 do 08,00 i od 20,00 do 24,00 sata, osim teretnih motornih vozila korisnika carinskog terminala i špedicije, kojima je dozvoljeno kretanje, zaustavljanje i parkiranje u ulicama 11. Kongresa i Omladinskih brigada u vremenu od 00,00 do 24,00 sata.

3. teretnih motornih vozila svih kategorija koja se koriste za hitne intervencije, radnim mašinama i specijalnim teretnim vozilima u vremenu od 00,00 do 24,00 sata.

Najnovije vesti