Usvojeno: Prvacima u Vranju po 5.000 dinara

Gradski većnici usvojili su u ponedeljak Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Vranja, kojom je predviđena jednokratna pomoć roditeljima prvaka u visini od 5.000 dinara

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković, između ostalog, usvojeni su finansijski izveštaji javnih preduzeća Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja u likvidaciji i Skijalište Besna Kobila Vranje u likvidaciji za prošlu godinu.

Većnici su usvojili i Odluku Nadzornog odbora JP Novi Dom o utvrđivanju cena proizvodnje i isporuke toplotne energije, koja se odnosi na dopunu važećeg cenovnika za isporuku toplotne energije, zapravo uvođenja novog sistema naplate za domaćinstva koja u svom stanu imaju ugrađen kalolimetar.

Prema ovoj izmeni, fiksni deo za plaćanje iznosi 31 dinar po metru kvadratnom i varijabilni 6,64 dinara za utrošak po kilovat satu.

Takođe, na današnjoj sednici usvojen je i Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o pijacama na teritoriji grada Vranja kojom se zabranjuje sva vanpijačna prodaja.

Usvojeni su i nacrt odluke o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji grada Vranja, nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o pribavljanju i raspolaganju stanovima u javnoj svojini grada Vranja i nacrt Odluke o izmeni i dopuni odluke o pribavljanju, raspolaganju, korišćenju i upravljanju stvarima u javnoj svojini grada Vranja.

Prihvaćeni su i Nacrti Odluka o promeni osnivačkih akata Ustanova kulture Javna biblioteka Bora Stanković, JU Narodni muzej, JU Pozorište Bora Stanković i JU Turistička organizacija.

Usvojeni su i predlozi rešenja o obrazovanju organizacionih odbora manifestacija ,,Zlatni puž 2020.” - 6. Svetski dečiji festival animiranog filma i ,,Borini pozorišni dani”.

Prihvaćeni su i Nacrt Odluke o usvajanju izmena i dopuna Genaralnog urbanističkog plana grada Vranja, kao i Odluka o pristupanju izradi plana razvoja grada Vranja za period 2021-2030. godine.

Najnovije vesti