Usvojeni izveštaji o radu gradonačelnika i Gradskog veća

Na sednici Skupštine grada Vranja u četvrtak odbornici su usvojili izveštaj o radu gradonačelnika za 2019. godinu.

Tokom svog izlaganja Milenković je naglasio da su prihodi u 2019. godini iznosili su 2.97 mijilardi dinara, što je 96 odsto u odnosu na planirane, uz budžetski suficit u iznosu od 224,7 miliona dinara.

- Zahvaljujući velikoj podršci republičkih organa, a na osnovu pripremljenih i dostavljenih projekata za sufinansiranje u 2019. godini ostvaren je rekordan iznos republičkih transfera u budžet Grada Vranja u ukupnom iznosu od 812,4 miliona dinara - precizirao je gradonačelnik.

Govoreći o najvažnijim kapitalnim projektima u prošloj godini gradonačelnik je istakao da je Vranje prva lokalna samouprava u Srbiji koja je blagovremeno obavila pripreme za realizaciju Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Dodao je da je započeta izgradnja Regionalnog centra za vanredne situacije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u vrednosti od 500 miliona dinara, kao i da je završena izgradnja zgrade Pozorišta Bora Stanković čija je vrednost radova iznosila više od 360 miliona dinara.

Dodao je da su u toku rekonstrukcija Gradskog parka, izgradnja vrtića u naselju Raška i rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića vredna 243,5 miliona dinara bez PDV-a.

Milenković je predstavio izveštaj o radu Gradskog veća, koji je potom i usvojen.

U 2019. godini Gradsko veće održalo je ukupno 47 sednica, 30 redovnih i 17 vanrednih, rešilo je 647 pitanja, donelo 466 zaključaka, 210 rešenja, 16 pravilnika, 1 program i predložilo 52 odluke.

Najnovije vesti