Usvojen završni račun Grada Vranja za prošlu godinu: Suficit 172 miliona

Nacrt Odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2022. godinu, usvojen je na 140. sednici Gradskog veća u utorak.

Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije, rekao je obrazlažući zaršni račun da su ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu Vranja, sa prenetim sredstvima iz prethode godine, bili 3,6 milijarde dinara, a rashodi 3,43 milijarde.

"U 2022. godini ostvaren je suficit u iznosu od 172,6 miliona dinara.

Od toga, 113 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera, koja će biti usmerena za realizaciju određenih kapitalnih projekata, izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti, rekonstrukciju bolnice u okviru Zdravstvenog centra, Baba Zlatine ulice, dok se preostala sredstva u iznosu od 58 miliona dinara, kao višak prihoda, prenose u 2023. godinu", kazao je Kostić.

Ukupno ostvarenje prihoda bilo je 95 odsto u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda 90 odsto, dodao je većnik.

Na sednici Gradskog veća u utorak usvojen je i Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.

Prema ovoj odluci, biciklom i zaštitnom kacigom biće nagrađeni đaci generacija osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja.

Članovi Gradskog veća usvojili su Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza i limo servisa na području grada Vranja.

Usvojen je i tekst Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2023. godini.

Najnovije vesti