Usvojen predlog za promenu Statuta grada Vranja

Na sednici lokalnog parlamenta u Vranju usvojen je predlog Odluke o promeni Statuta grada Vranja, kao i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2019. godinu gradskih javnih preduzeća i ustanova.

Takođe i izveštaji Zdravstvene ustanove Apoteka Vranje, Direkcije za razvoj i izgradnju grada Vranja u likvidaciji i Skijališta Besna kobila Vranje u likvidaciji.

Na sednici Skupštine grada usvojen je predlog Odluke o organizaciji Gradske uprave Grada Vranja.

Odbornici su dali zeleno svetlo i na predlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica, trgova i zaselaka na teritoriji grada Vranja, tako da će nazive dobiti 1.154 ulice, kao i zaseoci u svim naseljenim mestima na području Vranja.

Usvojeni su i predlzi Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji gradske opštine Vranje, potom Odluke o načinu obavljanja komunalnih delatnosti – snabdevanja vodom za piće i prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Vranja, Odluke o izmeni Odluke o komunalnom uređenju grada Vranja, Odluke o izmeni i dopuni Odluke o pijacama na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog odluke o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima.

Potom i predlog Odluke o izmeni Odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja, tekst javnog oglasa o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja, kao i Predlog Rešenja o imenovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Odbornici su, takođe, usvojili Nacrt Odluke o promeni osnivačkog akta ustanova kulture, Javne ustanove za sport i rekreaciju Sportska hala i Javne ustanove Turistička organizacija grada Vranja.

Najnovije vesti