Usvojen nacrt odluke o završnom računu budžeta: Prihodi lane bili 3,6 milijarde

Nacrt odluke o završnom računu budžeta grada za 2023. godinu, usvojen je u ponedeljak na sednici Gradskog veća grada Vranja.

Rukovodilac odeljenja za budžet i finansije Nenad Tasić kazao je posle sednice da ukupno ostvareni prihodi i primanja, zajedno sa prenetim sredstvima iz prethodne godine, iznose 3,6 milijarde dinara.

"Ukupni rashodi i izdaci u budžetu Grada Vranja u 2023. godini su 3,46 milijarde dinara.

Ostvarenje budžeta u prethodnoj godini u odnosu na planirana sredstva iznosilo je 95 odsto.

Višak prihoda i primanja, odnosno budžetski suficit iznosi 115,2 miliona dinara“, rekao je Tasić.

Na istoj sednii usvojena je i informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje, za period od 1. januara do 31. decembra prošle godine

Usvojeni su finansijski izveštaji javnih preduzeća u likvidaciji Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja i Skijalište Besna Kobila za prošlu godinu.

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o radu Apoteke Vranje za 2023. godinu sa finansijskim izveštajem poslovanja, kao i izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković, Javna biblioteka Bora Stanković, Narodni muzej, Istorijski arhiv 31. januar, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Turistička organizacija grada Vranja, Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja – Sportski objekti i Kulturno obrazovni centar.

Usvojeni su godišnji Izveštaj o sprovođenju Akcionog plana za mlade za 2023. godinu i Izveštaj o radu JP Vodovod za 2023. godinu sa finansijskim izveštajem poslovanja.

Prihvaćeni su i nacrti rešenja o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja sa pojedinih katastarskih parcela, Nacrt rešenja o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU Naše dete, Predlog odluke o utvrđivanju vrste i obima nagrađivanja učenika iz budžeta grada Vranja u 2024. godini i Predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada za 2024. godinu.

Usvojeni su izveštaj komisije za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2023. godinu, Izveštaj o kontroli dodeljenih sredstava iz budžeta grada za prošlu godinu po javnom pozivu za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljanje i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji Grada Vranja za 2023. godinu i Tekst javnog poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u 2024. godini na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti