Usvojen Komunalni program za 2022: Planirane investicije 706 miliona

Članovi Gradskog veća usvojili su na sednici u sredu Nacrt Programa podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2022. godinu sa finansijskim planom poslovanja, kao i Nacrt Odluke o programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu.

"Komunalni program je vredan 706 miliona dinara.

Za njegovu realizaciju iz gradskog budžeta biće izdvojeno 603 miliona, a iz ostalih prihoda 103 miliona dinara.

Samo za radove na komunalnom opremanju zemljišta planiran je iznos od 635 miliona dinara”, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević na konferenciji za medije nakon sednice.

Usvojeni su Nacrt Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za 2022. godinu, koji predviđa otuđenje 34 parcele na deset lokacija, kao i Nacrt Akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga grada Vranja za period od oktobra 2021. do decembra 2022. godine.

Gradsko veće prihvatilo je Predlog odluke o visini materijalne pomoći za prvorođeno dete u novogodišnjoj noći u visini od 100.000 dinara, a sve bebe rođene prvog dana nove godine dobiće po 50.000 dinara.

Usvojeni su i Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu, i za ovu namenu predviđeno je 7 miliona dinara, kao i Tekst javnog oglasa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa za 2022. godinu, vredan 15 miliona dinara.

Prihvaćen je i predlog Komisije za vantelesnu oplodnju, pa su tako dva para dobila po 250.000 dinara za troškove vantelesne oplodnje.

Usvojena je i izmena Pravilnika o besplatnom i povlašćenom prevozu putnika, pa će i učenici u seoskim sredinama koji pohađaju nastavu van mesta stanovanja ostvariti pravo na besplatan prevoz.

Najnovije vesti