Usvojen drugi rebalans budžeta, prihodi veći za 193 miliona

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su u sredu Odluku o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja za 2021. godinu, odnosno drugi rebalans budžeta za aktuelnu kalendarsku godinu.

Obrazlažući je Bojan Kostić, gradski većnik za finansije, kazao je da je ukupna projekcija budžeta koja se predlaže drugim rebalansom 3,29 milijardi dinara, što je za 193 miliona više u odnosu na prethodnu projekciju.

"Glavni razlozi za to su povećanja na prihodnoj strani budžeta u vezi sa ostvarenjem većih prihoda od poreza na zarade i doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta", rekao je Kostić.

Iz budžeta grada, dodao je, izdvajaju se značajna sredstva za projekte koji se realizuju zajedno sa republikom.

"Grad izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije i stanova za pripadnike snage bezbednosti sufinansira sa oko 75 miliona dinara.

Za finansiranje nadzora nad radovima na rekonstrukciji Zdravstvenog centra i izgradnji kotlarnice na bio masu iz budžeta grada izdvaja se oko 20 miliona.

Za saobraćajnu infrastrukturu predviđena su sredstva u iznosu od 278,5 miliona, za predškolsko obrazvanje 504,2, a za funkcionisanje i održavanje škola 257 miliona dinara", kazao je Kostić.

On je takođe rekao da su ovim rebalansom značajna sredstva odvojena "za uređenje puteva i izgradnju vodovodne mreže u seoskim mesnim zajednicama, kao i izgradnju sportskih terena".

Usvojen program poslovanja Parking servisa

Gradski parlament dao je u sredu zeleno svetlo na Odluku o izradi druge izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Vranja, Odluku o boji i načinu označavanja vozila i opreme komunalne milicije, kao i na Odluku o izmeni i dopuni odlike o mreži javnih osnovnih škola. Usvojen je Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća Parking servis Vranje za 2021. godinu i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2021. godinu sa Finansijskim planom, kao i Odluku o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP Uprava Banje Vranjska Banja. Na sednici su usvojena rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih odbora pojedinih javnih preduzeća i ustanova i članova školskih odbora pojedinih srednjih škola na području grada.

Najnovije vesti