Uspeh frulaša sa juga na Saboru u Prislonici

Na Saboru frulaša Srbije „Oj, Moravo“, koji je održan u Prislonici kod Čačka i koji okuplja najbolje frulaše Srbije, frulaši sa juga ostvarili su zapažen uspeh, saopšteno je iz Narodnog univerziteta u Vranju, organizatora jednog od predtakmičenja u Vranjskoj Banji.

U Prislonici se, uz negovanje tradicionalnog i savremenog muziciranja na sviralama - frulama najpoznatijih graditelja, takmiče najbolji u Srbiji za titulu pobednika - Zlatnu frulu Sabora.

Istakli su se sledeći takmičari - na takmičenju u izvornom sviranju drugo mesto osvojili su Miljan Toković iz Medveđe i Dušan Antić iz Pirota.

Treće mesto su podelili Veljko Radosavljević i Filip Savić iz Svrljiga, a na takmičenju u solo izvođenju drugo mesto su podelili takođe Miljan Toković i Dušan Antić.

Na takmičenju iz savremenog sviranja za mlade do 12 godina nagradu za treće mesto dobila je Mila Antić iz Pirota, dok je u kategoriji za mlade od 12 do 16 godina treća bila i Anika Nikić iz Niša.

Nagrada za duete pripala je za osvojeno drugo mesto Dimitriju Nikolovu i Lazaru Đorđeviću iz Leskovca, kao i nagrada za najbolje odsvirano kolo Dimitriju Nikolovu iz Leskovca.

Predtakmičenja za Sabor frulaša održavaju se širom Srbije.

Predtakmičenja frulaša Zlatna frula juga Srbije, koje je ove godine održano u Vranjskoj Banji u organizaciji JU Narodnog univerziteta Vranje i GO Vranjska Banja, okupilo je umetnike sa područja Niškog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koji su svirali na fruli i srodnim instrumentima.

Najnovije vesti