Uspešno se privodi kraju projekat namenjen privrednicima

Marketinški tekst

Vranje/Pirot - Centar za razvojnu podršku i inicijativu „NOVITAS“ Pirot je tokom prethodnih šest meseci, uz podršku Evropske unije preko programa EU PRO, sprovodio projekat „Podrška pristupu finansijama i novim tržištima za MSP Jugoistočne Srbije”, kako bi doprineo većoj održivosti i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika na teritoriji pet okruga jugoistočne Srbije - Pirotskog, Nišavskog, Zaječarskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Za ovo vreme ostvareni su značajni rezultati u radu sa 64 predstavnika preduzeća i preduzetnika koji su selektovani i uključeni u realizaciju projekta prijavom putem poziva objavljenog u medijima kao i preko kol centra.

● Ukupno 64 privrednika/ce stekli su neophodna znanja o pristupu finansijama i novim izvorima finansiranja poslovanja tokom radionica koje su održane u Pirotu, Nišu i Zaječaru.

Pokrenut je biznis portal www.podrskaprivredi.rs koji privrednicima/cama pruža informacije o održanim obukama, uključujuči prezentacije i drugi materijal koji im može koristiti u budućem radu. Posebna pažnja je tokom projekta bila usmerena na žensko preduzetništvo i niz aktivnosti je sproveden kako bi se ono dodatno osnažilo, a preduzetnice bile konkurentnije.

Izrađen je priručnik za tehničku podršku u širenju na nova tržišta za deset ženskih biznisa sa teritorije Pirotskog okruga, a kao podrška njihovom zajedničkom nastupu na tržištu.

● Izrađena je njihova internet prezenatacija "Vredne ruke", sa opcijom e-trgovine www.vredneruke.rs.

● Ovih deset ženskih biznisa iz Pirotskog okruga „Regionalni proizvodi Jugostočne Srbije“ dobilo je podršku u izradi promotivnog materijala koji uključuje baner, vizit karte, promotivni dvojezični katalog žena preduzetnica, kao i prezentaciju koju će koristiti pri zajedničkom nastupu na sajmovima i skupovima.

Ovaj projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije, preko programa EU PRO.

Najnovije vesti