Usluga e-Vrtić i u Vranju

Usluga e-Uprava od ove godine biće omogućena u 140 gradova i opština širom Srbije, a među njima je i Grad Vranje.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da svojim građanima omoguće podnošenje elektronskih prijava deteta u predškolsku ustanovu i ova usluga je poznata kao "e-Vrtić".

Usluga je dostupna na Portalu eUprava od maja 2016. godine i koriste je građani u 17 gradova i opština.

Do sada je na taj način podneto preko 48.000 elektronskih prijava za koje roditelji nisu dostavljali dodatnu dokumentaciju.

- Do sada su roditelji morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac - izjavio je za zvaničan gradski sajt načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

On je dodao da Gradska uprava u Vranju nastavlja sa primenom novih i inovativnih rešenja koja će ojačati partnerstvo sa građanima, u ovom slučaju sa roditeljima dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu Naše dete.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...