Uskoro licitacija za zakup 25.000 poljoprivrednih parcela države na području Vranja

U Odeljenju za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave Vranja, u toku je priprema predloga godišnjeg Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kojim raspolaže i upravlja država preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Ove godine izrada godišnjeg Programa sprovedena je kroz informacioni sistem, a obuhvaćeno je oko 25.000 parcela, ukupne površine oko 6.500 hektara.

Na osnovu podnetog zahteva za davanje saglasnosti na Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, a po prethodno pribavljenom mišljenju komisije, utvrđeno je da su ispunjeni uslovi propisani zakonom.

U skladu sa tim, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dalo je saglasnost na Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada Vranja za 2018. godinu - navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Konačnu odluku o usvajanju pomenutog Programa doneće odbornici na sednici Skupštine grada, nakon čega će biti raspisan Oglas za javnu licitaciju i davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u površini oko 2.000 hektara.

Odeljenje za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave će blagovremeno najaviti raspisivanje oglasa za javnu licitaciju, kaže e u saopštenju.

Najnovije vesti