Uskoro kreću besplatne pripreme za upis na IT odeljenje gimnazije

Besplatne pripreme iz matematike za polaganje prijemnog ispita za sve učenike osnovnih škola završnih razreda, koji žele da upišu specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (IT smer), organizovaće Gimnazija Bora Stanković u Vranju i ove godine.

Iz škole poručuju da svi zainteresovani učenici, da bi pohađali pripreme, treba da se prijave od 25. februara.

Kod za Google učionicu je 4dllbhn

Pripreme će početi u nedelju 5. marta u 10 časova, u prostorijama vranjske gimnazije.

"O rasporedu održavanja priprema, zainteresovani učenici biće lično obavešteni na kontakt koji ostave u prijavi", saopšteno je iz gimnazije.

Više o ovom smeru, prijemnom ispitu, predmetima i organizaciji rada može se pročitati na sajtu škole www.vranjskagimnazija.edu.rs, kao i na sajtu Ministarstva prosvete ukoliko kliknete OVDE.

Digitalne kompetencije

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odeljenju biće važne za njihov dalji razvoj, poručuju iz Ministarstva prosvete.

"Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti tih odeljenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u poljoprivredi, zdravstvu i energetici. Zahvaljujući kompetencijama, ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije da postanu deo inovativnih startap kompanija. Učenici koji su završili gimnazijska IT odeljenja svoje znanje, veštine i stavove su već uspešno iskazivali na konkursima koje su raspisivale telekomunikacione kompanije. Naročito su velike uspehe pokazali u veb-dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone", navodi se.

Najnovije vesti