Uručenje pehara Dinamo Jug-u i proslava titule u nedelju na Stadionu Jumko

Fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo FK Dinamo Jug u Vranju proslaviće titulu šampiona fudbalske Zone Jug i plasman u Srpsku ligu Istok, nakon utakmice poslednjeg 34. kola protiv Svetlosti iz Badnjevca (Stadion Jumko, nedelja 17.30).

Ovaj meč nema takmičarski značaj, jer su Vranjanci dva kola pre kraja ovogodišnje sezone već obezbedili šampionsku titulu.

Najavljeno je da će ekipi Dinamu Jug-a na Stadionu Jumko u nedelju svečano biti uručen pehar šampiona ove lige.

Očekuje se, naravno, i pobeda vranjskog tima koji na tabelu ubedljivo vodi sa 76 bodova, dok su Badnjevčani trinaesti na tabeli sa 42 boda.

U nedelju će svoje utakmice odigrati i preostala tri tima iz Pčinjskog okruga u Zoni Jug.

Međusobni derbi odigraće Nebeski anđeli i Mineralac iz Vranjske Banje, dva tima koja još uvek strepe u pogledu opstanka u Zoni Jug.

Naime, nepoznato je u kom formatu će se naredne sezone igrati ova liga, da li će to biti dvanaest ili četrnaest klubova.

Položaj im otežava ispadanje FK Pčinja i povratak tog tima iz Srpske lige Istok u ovaj rang takmičenja.

U svakom slučaju, tim koji u međusobnom duelu u nedelju pobedi (Mineralac ima 57, a Nebeski anđeli 56 bodova), imaće izglednije šanse da sačuva zonaški status.

SFK Morava iz Vladičinog Hana gostovaće u nedelju Jedinstvu u Gornjem Stopanju.

Hančani imaju 61 bod i na šestoj poziciji ne moraju da brinu da li će i u narednom prvenstvu igrati u ovom rangu takmičenja.

Sigurni za nastup u ovoj ligi za narednu sezonu za sada su Morava, Pčinja iz Trgovišta, te BSK iz Bujanovca, koji je titulom u Pčinjskoj okružnoj ligi ostvario plasman u zonaški rang.

Svi susreti zonaša u poslednjem 34. kolu odigraće se u nedelju, u terminu od 17.30 časova.

Najnovije vesti