Uručena pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac ugroženima u Vranju

U Vranje je u utorak stigla pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac u vidu 929 paketa koji će biti podeljeni najugroženijim kategorijama stanovništva.

Reč je o podršci osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, ŠOSO Vule Antić, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu Sunce, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i loklne organizacije Roma.

U ime Grada i gradonačelnika Slobodana Milenkovića reči zahvalnosti na ovoj vrednoj donaciji uputila je gradska većnica Danijela Milosavljević.

- U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom 19 donacija mnogo znači našim sugrađanima.

Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među 20 gradova prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat.

Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima - naglasila je Milosavljevićeva prilikom uručenja pomoći.

Ona se zahvalila i Grupi 484 i Ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj projekat vredan 200.000 evra.

Paketi će narednih dana uz maksimalno poštovanje preventivnih epidemioloških mera biti uručeni članovima pomenutih vranjskih udruženja.

U toku trajanja krize izazvane koronavirusom Fondacija Ana i Vlade Divac radi na obezbeđivanju podrške za najugroženije građane širom naše zemlje kojima dostavlja pakete sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima.

Ovo je jedan od načina da se pomogne tokom trajanja krize korisnicima pomoći ove fondacije, a to su pre svega osobe sa invaliditetom, jednoroditeljske porodice, višečlane porodice sa malim primanjima, nezaposleni, Romi, korisnici narodnih kuhinja.

U toku je realizacija projekta "Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19" u okviru kojeg je Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila 10.000 paketa za građane najmanje 20 opština u Srbiji.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...