Urbanizam: Svi putevi prohodni, u brdskim područjima pojačan rad zimske službe

Gradske saobraćajnice i svi lokalni putevi na području grada Vranja su prohodni, saopšteno je u ponedeljak iz JP Urbanizam i izgradnja Vranja.

U pisanom saopštenju dodaje se da je u noći između 9. i 10. januara počele snežne padavine, ali da se sneg ne zadržava na kolovozu, što olakšava posao nadležnim ekipama.

"Ekipe su izašle na teren u ranim jutarnjim časovima i konstatovale da su sve saobraćajnice na području Vranja prohodne.

Što se tiče seoskih mesnih zajednica, koje se nalaze na višoj nadmorskoj visini, pored kalijum-hlorida koristiće se rizla na mestima koja su kritična po ometanje normalnog saobraćaja", navodi se u saopštenju iz Urbanizma.

Održavanje ulica sprovodi se najpre u ulicama I i II reda "nasipanjem tečnog kalcijum-hlorida zbog pojačanog intenziteta padavina", dodaje se.

Ukoliko zbog niskih temperatura dođe do podleđivanja, a usled dodatnih padavina do zadržavanja snega na kolovozu u visini iznad 5 centimatara, "biće pojačan rad izvođača radova - preduzeća Saba Belča" koje je u okviru tekućeg održavanja Zimske službe (počev od 15. novembra do kraja zime) potpisalo ugovor o održavanju saobraćajnica sa Gradom Vranjem.

Iz Urbanizma navode da se čišćenje gradskih saobraćajnica obavlja po Odluci Gradske uprave Vranja, a u skladu sa prioritetima donetim na Gradskom veću.

"Posipaće se ulice kalcijum-hloridom, preparatom koji služi za sprečavanje stvaranja leda na svim površinama do temperature od minus 27 stepeni po prioritetima.

Tečni kalcijum-hlorid nije agresivan na površinu na koju se nanosi, a potpuno je bezopasan za čoveka i životnu sredinu.

Najpre će se čistiti ulice prvog i drugog reda u užem centru grada, kao i saobraćajnice u višim delovima grada na kojima se snežne padavine zadržavaju i otežavaju odvijanje saobraćaja po ulicama", dodaje se u saopštenju.

Rad Zimske službe, navode iz Urbanizma, organizovan je u tri smene.

"Za čišćenje svih pešačkih zona i trotoara na području grada Vranja, zadužen je JKP Komrad.

Apel za propisno parkiranje

Iz Urbanizma su apelovali na građane da propisno parkiraju svoja vozila na obeleženim mestima u gradskim ulicama kako ne bi ometali rad mehanizacije na terenu.

"U suprotnom reagovaće saobraćajna policija", navode iz Urbanizma.

Najnovije vesti