Upis u Predškolsku ustanovu u Vranju preko aplikacije e-Vrtić

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost roditeljima u Vranju, kao i u svim gradovima i opštinama, da podnesu elektronske prijave deteta za upis u predškolsku ustanovu putem usluge poznate kao "e-Vrtić".

Kako se najavljuje, konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu Naše dete u Vranju biće raspisan do 15. maja.

Svi roditelji zainteresovani za upis dece za radnu 2020/21. godinu moći će u ovom periodu da podnesu zahtev za upis elektronskim putem, preko Portala e-Uprava/usluge e – vrtić, izjavio je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

- Od ove godine usluga upisa dece u Predškolsku ustanovu na ovaj način omogućena je i u Vranju.

Do sada su roditelji morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac - rekao je Aritonović.

On jedodao da Gradska uprava u Vranju "nastavlja sa primenom novih i inovativnih rešenja", koja će "ojačati partnerstvo sa građanima".

- U ovom slučaju sa roditeljima mališana, posebno u trenutnoj situaciji kada je neophodno smanjenje kontakata i dodatna zaštita zdravlja svih ljudi - napomenuo je Aritonović.

DVE POTVRDE

Predškolska ustanova “Naše dete” u Vranju počeće sa radom 11. maja u skladu sa odlukom Kriznog štaba za suzbijanje pandemije izazavane virusom COVID-19. Deca će moći u celodnevni boravak u svim vrtićima, ali će roditelji morati da dostave dve potvrde jer se najavljuje da će u vrtić moći samo deca zaposlenih roditelja, odnosno drugih zakonskih zastupnika koji nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja dece. Prva je potvrda pedijatra o zdravstvenom stanju deteta ne starija od sedam dana, a druga potvrda poslodavaca da roditelji moraju da obavljaju poslove u sedištu ili drugim poslovnim i organizacionim jedinicama poslodavca.

Najnovije vesti