UO Metalca odgovorio Dinamu: Zna se kome nije mesto u fudbalu

FK Metalac kao deo sportskog društva Metalac deli iste vrednosti koje neguje decenijama unazad naš stub i oslonac, kompanija Metalac, poštenje, posvećenost, poverenje, poštovanje - kaže se u odgovoru uprave Metalca iz Gornjeg Milanovca na saopštenje UO Dinama iz Vranja.

- One su naš putokaz, vodilja i opomena da sve što radimo, radimo oslanjajući se na ove vrednosti – tako biramo ljude, tako negujemo odnose, pažljivo razvijamo mlađe selekcije, poštujemo druge i učimo od drugih, sa ciljem da budemo sutra bolja verzija sebe.

Na taj način pokušavamo da svojim sportskim delima ostavimo trag i doprinesemo zdravom sportskom duhu i ambijentu i utičemo na ispravan razvoj društva, zajednice i okoline u kojoj živimo.

Mi ne vređamo nikoga u najavama pre i posle utakmice, mi ne znamo kako će ko biti rangiran na kraju prvenstva, a tek smo na pola takmičarskog dela, mi ne nazivamo nikoga ološima, kao neki građane Milanovca.

Ako neko stvarno želi od nadležnih iz FSS istinu, neka pogleda konferenciju za štampu pre utakmice, samu utakmicu i konferencije u danima nakon utakmice i biće mu sve jasno – kome nije mesto u fudbalu.

Svakako nećemo dopustiti da nas neko blati uličarskim jezikom, ali i ne možemo se spuštati na taj nivo, jer mi poznajemo samo jedan način borbe i nadmetanja baziran na vrednostima na kojima počivamo i preko kojih ćemo se i ubuduće istrajno boriti protiv nekulture, nepristojnosti, zla i nepravde koja nas okružuje, gde štrčimo, a to očigledno nekima smeta i bode oči.

Nama je nepoznat blatnjavi teren na kojem se protivnici koriste rečnikom ulice, nečasnim radnjama, manipulacijama, podmetanjima, saplitanjima i gaženjem preko drugih radi ostvarenja cilja.

Zato nećemo dozvoliti da nas neko uvlači u to blato (gde se neki osećaju prirodno i za sada dobro plivaju i snalaze se), ali ćemo svakako uvek iskazati svoj stav na sportskom terenu, boriti se preko njega za rezultat i istinu i uvek pokazati zube ma koliko nas to koštalo u društvu u kojem živimo, jer smo sigurni da će pravda kad tad stići.

Čisti pred sobom, ponosni, mi dobro znamo gde nam je mesto i isto tako dobro znamo gde je drugima mesto – ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajna što se neće doznati… na pravom, sportskom terenu dalje pričamo, do konačne pobede, ajdeeeee - kaže se u saopštenju UO FK Metalac.

Najnovije vesti