Uoči Dana oslobođenja: Prisna saradnja SUBNOR-a i Vojske Srbije

Već je postala tradicija da se susrećemo i družimo u Komandi 4. brigade Kopnene vojske kada su važni datumi, posebno oni vezani za oslobođenje grada i ovom prilikom želim da vam čestitam 75. godišnjicu oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, rekao je komandant 4. brigade Kopnene Vojske brigadni general Slobodan Stopa, prenoseći predstavnicima SUBNOR-a pozdrave komandanta Kopnene vojske general potpukovnika Milosava Simovića.

- SUBNOR je udruženje koje ima odlične rezultate i na pravi način neguje tradiciju oslobodilačkih ratova, čuva uspomenu na to i podučava mlade kako se branila sloboda.

Siguran sam da ćete i u narednom periodu ostvariti vrlo zapažene rezultate, a ja sam sa svojim saradnicima uvek tu da vam pružim podršku u tome - rekao je brigadni general Stopa.

Predsednik SUBNOR-a Stojan Mladenović kazao je da je ta organizacija, u jubilarnoj godini obeležavanja godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, priprema prigodan program sa petnaest stavki.

- Naši programi negovanja slobodarskih tradicija su veoma raznovrsni, a mi smo prilikom izrade monografije sve to imali u vidu i ustanovili da je SUBNOR za sedamdeset godina svog postojanja koristio čak 25 različitih tipova programa negovanja slobodarskih i patriotskih tradicija.

Mnoge od tih aktivnosti realizovali smo uz pomoć naše vojske i u ime SUBNOR-a zahvaljujem komandi 4. brigade na pomoći koju nam pruža.

Uvek ćemo biti uz njih, kao što je veliki broj vojnih lica decenijama participirao u našoj organizaciji, čak i na rukovodećim funkcijama - kazao je Mladenović.

Najnovije vesti