Univerzalan talenat gimnazijalke Mihaele

Mihaela Milenković, učenica drugog razreda (2/6) Gimnazije Bora Stanković u Vranju postigla je u proteklom periodu zapažene rezultate na takmičenjima iz geografije, književnosti i istorije.

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi ostvarila je plasman na regionalno takmičenje, koje je potom 13. aprila održano u Beogradu, na Geografskom fakultetu.

Takođe je učestvovala i u projektu "Geografski diktant" koji organizuje Ruska akademija nauka i umetnosti, a koji je kod nas organizovalo Srpsko-rusko geografsko društvo.

Iz istorije je, uz pomoć predmetnog profesora Jasmine Janjić, izborila plasman na republičko takmičenje posle osvojenog trećeg mesta na opštinskom i trećeg mesta na okružnom nivou.

Na republičkom nivou takmičenja "Književna olimpijada" osvojila je peto mesto, a tome je prethodilo prvo mesto na opštinskom i drugo mesto na okružnom takmičenju.

- Ova učenica je veoma talentovana za pisanje, a to su potvrdile brojne osvojene nagrade na literarnim konkursima - kaže direktorka Suzana Mišić Sranković.

Na literarnom konkursu povodom Svetskog dana turizma osvojila je prvu nagradu; na božićnom konkursu Eparhije vranjske treće mesto, a na literarnom konkursu koji su organizovali grad Vranje i udruženje SUBNOR, povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice od NATO agresije, zauzela je prvo mesto.

Takođe, na konkursu u kom su učestvovale Srbija i Republika Srpska, povodom obeležavanja druge slave novoproslavljenih Svetih surduličkih mučenika, Mihaela je uzela prvu nagradu.

Mentor je bila profesorka Olivera Đorđević.

Na eparhijskom takmičenju iz veronauke osvojila je drugu nagradu, sa mentorom Aleksandrom Krstićem.

- Mihaela je talentovana mlada osoba koja, pored interesovanja za prirodne nauke, pokazuje izuzetan dar za pisanje.

Kako je u njenoj sferi interesovanja posebno književnost, istorija i geografija, ona je svoja znanja iz tih oblasti, a podstaknuta ljubavlju prema svom gradu i zemlji, pretočila u izuzetne literarne radove sa temom iz nacionalne istorije, kako daleke prošlosti, tako i bliže, čiji smo svedoci i mi sami.

Znanje udruženo sa ljubavlju, inspirisalo je učenicu da napiše radove koji su osvojili najviša mesta na konkursima gradskog, okružnog i republičkog nivoa - navodi profesorka Olivera Đorđević.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti