Umesto Dana zastave odavanje pošte poginulima u zemljotresu

Vranje/Preševo - Umesto protesta "Dosta je više, Dolina traži rešenje", koji je u Preševu planiran za četvrtak, na nacionionalni praznik Albanije – Dan zastave, u tom gradu će ispred Doma kulture biti odata pošta žrtvama zemljotresa u Albaniji.

Takvu odluku doneli su organizatori, uz preciziranje iz Organizacionog odbora protesta da će umesto protesta uslediti "skup solidarnosti" sa žrtvama zemljotresa pod motom "Albanijo, Dolina je sa vama".

- Skup solidarnosti biće održan u četvrtak 28. novembra, u 11 časova ispred Doma kulture Abdulla Krashnica u Preševu - poručili su organizatori i pozvali građane da svi zajedno "podele bol sa braćom i sestrama" u Albaniji.

U saopštenju se dodaje da "razlozi za protest nisu prestali" te da će vreme i mesto protestnog skupa "biti naknadno određeni".

Prvobitno je bio planiran protest koji je trebalo da predstavlja, kako je navedeno, "podizanje glasa Albanaca Preševske doline za ostvarivanje njihovih prava, uključujući sve oblasti u kojima su Albanci ove regije diskriminisani".

Protest je trebalo da počne maršom od Doma kulture "Avdulla Krashnica" u Preševu do zgrade opštine.

Protest je najavila Organizacija ratnih veterana, uz podršku albanskih političkih subjekata i Saveta Islamske zajednice.

Najnovije vesti