Uklonjena benzinska pumpa u centru Vranja (VIDEO)

Sa prvim lepim danima ne gubi se vreme kada je u pitanju uklanjanje montažnih objekata sa više lokacija u Vranju, u sklopu sprovođenja u delo Odluke o usvajanju plana postavljanja manjih montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji grada koju je 15. januara usvojilo Gradsko veće.

Ovih dana aktuelni su i intenzivni radovi na lokaciji na kojoj se nalazila benzinska pumpa u Ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju, na ulasku u naselje „Češalj“, sa montažnim objektom i podzemnim rezervoarima, koja nije u funkciji već godinama.

Moguće je da je montažni objekat, koji se nalazio na tom placu, bio smetnja za izvođenje građevinskih radova koji su odmah otpočeli radi pripreme placa za neku buduću namenu, pa mu je zato dat prioritet.

Tokom prethodne sedmice odvežena je najpre metalna konstrukcija, a u vreme vikenda izvađeni su podzemni rezervoari, koji su se nalazili na potezu prema Intesa banci, i započeto iskopavanje nečega što po dubini iskopa, podseća na pripremu za neki budući temelj.

Za sada nije poznato za koga se i za kakve namene ova lokacija sprema, ali postoje razne glasine. Od onih da bi tu mogao biti izgrađen i otvoren ugostiteljski objekat, do verovatnije da se zemljište priprema za gradnju stambeno-poslovnog objekta, gde bi u postojeći plac bilo uključeno i zemljište nekih okolnih lokala koji bi, navodno, trebalo da budu srušeni.

U vezi sa uklanjanjem montažnih objekata, portal Vranje News podseća da je šezdesetak protestanata, vlasnika montažnih objekata u Vranju, protestvovalo u ponedeljak 5. marta ispred zgrade Gradske uprave u znak neslaganja sa namerom vlasti da donese odluku o razmeštanju ili fizičkom uklanjanju njihovih radnji sa lokacija u vlasništvu lokalne samouprave čiji su korisnici.

Odluka predviđa potpuno uklanjanje za 30 odsto objekata, pretežno na najatraktivnijim lokacijama u gradu, a za ostatak javno nadmetanje-licitaciju za zakup zemljišta na novi višegodišnji period.

Razlog nezadovoljstva preduzetnika, od koji većina vodi privatni biznis duži niz godina, neki i duže od dve decenije, je taj što je lokalna vlast ceo plan razmeštaja i namere organizovanja licitacije za pomenute lokacije građevinskog zemljišta, sprovela bez znanja aktuelnih zakupaca i ponude bilo kakve alternative za očuvanje biznisa od koga izdržavaju vlastite i porodice zaposlenih radnika.

Mnogi od njih izrazili su na protestnom skupu sumnju da će na njihove lokacije doći neki novi investitori koji, za razliku od njih, imaju neke specijalne veze sa aktuelnom vlašću.

Najnovije vesti